Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
2020-Chevrolet-Corvette-Stingray-218

Chevrolet Corvette

1 / 7
2020-Chevrolet-Corvette-Stingray-218
2020-Chevrolet-Corvette-Stingray-223
2021-Chevrolet-Corvette-Stingray-Coupe-Convertible
2023-Chevrolet-Corvette-Z06-002
2023-Chevrolet-Corvette-Z06-003
New-Chevrolet-Corvette-Stingray-312316
New-Chevrolet-Corvette-Stingray-312383

Sterke punten

  • Supercarprestaties voor minder geld
  • Eerste Corvette met middenmotor
  • Ook in de Benelux te koop

Zwakke punten

  • Minder knap dan voorgangers
  • Duurder geworden
  • Geen manuele versnellingsbak meer

Chevrolet Corvette Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Corvette, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:3.5 - 5.1s
Maximumsnelheid:274 - 330 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):279 - 355 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):12 - 15 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4459 x 1869 x 1211 mm
Portieren:2
Kofferruimte:243 - 287 liter
Aanhangergewicht:46 - 279 kg

Revolutie in Amerika

Het was groot nieuws in 2019: voor het eerst in bijna 70 jaar zou de Chevrolet Corvette zijn V8 niet meer voorin, maar centraal achterin geplaatst krijgen. Chevrolet wilde het model meer positioneren als een serieuze sportwagen, zonder te raken aan zijn relatief voordelige prijs vergeleken met de concurrentie. Een serieuze uitdager in de supercarwereld, dus, die zelfs te koop is in de Benelux.

Interesse in een Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette tweedehands auto
Chevrolet Corvette nieuwe auto
Chevrolet Corvette dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Met zijn standaard 6,2 liter grote V8 van 482 pk kan de Chevrolet Corvette C8 in 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren en haalt hij een topsnelheid van 296 km/u. Dat zijn flinke prestaties…

  • … zeker als je de prijs bekijkt, want zelfs in België betaal je net geen 100.000 euro voor een splinternieuwe Corvette. 20.000 euro minder dan de goedkoopste Porsche 911, om maar een concurrent te noemen.

  • Zijn nieuwe architectuur met middenmotor zorgt voor een dynamiek die een supercar waardig is, ook met dank aan de nieuwe schroefveren in plaats van de bladveren van de vorige generaties.

  • Ondanks zijn supercarprestaties is de Corvette nog relatief gemakkelijk om dagelijks mee te leven. De demping is goed onder controle, er is veel luxe aan boord (zeker in de standaard beter uitgeruste Europese versies) en de koffer vooraan is bruikbaar.

Alle belangrijke gegevens over de Chevrolet Corvette (C8)

Motoren

De basismotor voor de Chevrolet Corvette C8 is de LT2 ‘small-block’, een 6,2 liter grote atmosferische V8 van 482 pk en 613 Nm die de achterwielen aandrijft via een achttraps robotbak met dubbele koppeling. De sprint van 0 tot 100 km/u is voorbij in 3,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 296 km/u.

In 2021 stelde Chevrolet de Corvette C8 Z06 voor, een nog scherpere variant van de C8 met een atmosferische 5,5 liter-V8 met platte krukas, een motor die reeds werd gebruikt door de raceversie van de Corvette. Het is de krachtigste atmosferische V8 in een productiewagen, met 679 pk, 624 Nm aan koppel en een toerenbegrenzer die pas bij 8.600 opm ingrijpt!

Chevrolet heeft ook al aangekondigd dat de Corvette C8 zowel een hybride als een elektrische versie zal krijgen, die beide erg performant beloven te worden met vermogens tot meer dan 700 pk.

Afmetingen

De Chevrolet Corvette C8 is zoals gezegd de eerste Corvette met de motor centraal achterin geplaatst. Hij is 4,63 meter lang (14 cm langer dan zijn voorganger), 1,93 meter breed en 1,24 meter hoog. Met een gewicht van zo’n 1,7 ton is het geen lichtgewicht, maar de Corvette weet zijn massa wel goed te verbergen in de bochten. Ondanks de minder praktische configuratie van de motor, blijft er toch nog 357 liter aan kofferruimte over als je de koffer voorin en de ruimte achter de stoelen samentelt.

Uitvoeringen

De Chevrolet Corvette C8 kan je als Coupé of als Convertible bestellen, maar ook de Coupé heeft een uitneembaar dakpaneel, waardoor het een targa wordt. De Convertible heeft een stoffen klapdak dat automatisch wegklapt. Verder heb je de keuze tussen de standaardversie Stingray en de supersportieve Z06.

Qua uitrustingsniveaus heb je twee keuzes bij de verdeler in de Benelux: de 2LT en de 3LT. In de VS heb je ook nog de instapversie 1LT, maar die wordt niet ingevoerd naar Europa. De 2LT heeft standaard 19- en 20-duims velgen voor- en achteraan, elektrische zetels met zetelverwarming en memoryfunctie, een Bose-audiosysteem met 14 speakers, een head-up display, een recorder voor de telemetrie op het circuit en de videobeelden van de camera’s voor- en achteraan en een dodehoekmonitor.

De 3LT voegt nog sportievere kuipzetels toe, een uitgebreide leren bekleding met Nappaleer op de zetels, een microvezel dakhemel en extra configuratiemogelijkeden qua kleuren en bekleding.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De Chevrolet Corvette C8 kost nieuw 99.350 euro voor een Coupé 2LT, de 3LT kost 3.590 euro meer. De Convertible is te koop vanaf 105.750 euro. Je moet echter wel naar Luxemburg gaan om hem te kopen, want het Luxemburgse Autopolis is de enige officiële verdeler in de Benelux. Schrik niet van de hoge belastingen, want een 6,2 liter grote V8 en een relatief hoge CO2-uitstoot worden zwaar belast in ons land.

Op de tweedehandsmarkt is het Belgische aanbod nog zo goed als onbestaande, en ook in de rest van Europa zijn er vooral stockmodellen te koop met prijzen vanaf 93.000 euro. Maar dan kan je even goed een nieuw exemplaar ophalen in de buurt.

Design-highlights en interieur

De Corvette C8 heeft door zijn mechanische revolutie ook een volledig andere look gekregen dan zijn voorgangers, die veel sportiever is, maar ook een stukje minder elegant. Toch is het model direct herkenbaar als een Corvette, de neus verwijst naar zijn verleden en ook op de achterkant vinden we elementen van de C7 terug. Maar de lange motorkap is dus verleden tijd. In Europa is het Z51 Performance Pack standaard, waardoor de Corvette bij ons altijd een extra splitter vooraan en spoiler achteraan heeft.

Hoogwaardiger dan ooit

Aan boord is alles in de Corvette C8 gericht naar de bestuurder, met een brede middentunnel die bestuurder en passagier scheidt en waarop ook een hele rij knoppen te vinden is voor de meeste instellingen. De tellers zijn digitaal, het infotainmentsysteem is 8 duim groot. In Europa krijg je ook standaard leer en goede, elektrisch verstelbare kuipzetels. Het vierkante stuur is even wennen, vooral bij krappe manoeuvres. Er is hier en daar nog wel een goedkoop stuk plastic te vinden, maar over het algemeen heeft de Corvette C8 grote stappen gezet qua afwerking en materiaalkeuze ten opzichte van zijn voorganger.

Rijhulp en veiligheid

De Chevrolet Corvette heeft geen officiële veiligheidsscore van Euro NCAP of de Amerikaanse veiligheidsinstanties, maar wordt in Europa standaard geleverd met camera’s voor- en achteraan, parkeersensoren achteraan en een dodehoekmonitor met detectie van kruisend verkeer achteraan.

Alternatieven

Ondanks de extra kosten die wij betalen voor de Corvette om hem in te voeren en onze hogere BTW, is de Corvette C8 nog steeds een erg scherpe aanbieding wat betreft prijs-prestaties en qua uitrusting. De goedkoopste Porsche 911 kost een dikke 20.000 euro meer en heeft 100 pk minder, al liggen de prestaties nog relatief dicht bij elkaar en zijn de kosten om hem in te schrijven een stuk voordeliger. De BMW M4 is iets goedkoper, maar is ook een stuk minder sportief. De Lotus Emira is met zijn 3,5 liter-V6 bijna exact even duur in ons land, maar is dan weer een stuk lichter en minder comfortabel. Het lijkt erop dat de Corvette het rijk voor zich alleen heeft in zijn klasse…

FAQ

Hoeveel kost de Chevrolet Corvette?
De Chevrolet Corvette C8 kost nieuw 99.350 euro voor een Coupé 2LT, de 3LT kost 3.590 euro meer. De Convertible is te koop vanaf 105.750 euro.
Hoe snel is de Chevrolet Corvette?
De Chevrolet Corvette C8 heeft een 6,2 liter grote atmosferische V8 van 482 pk en 613 Nm. De sprint van 0 tot 100 km/u is voorbij in 3,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 296 km/u
Is de Chevrolet Corvette te koop in België?
Ja, er is een officiële verdeler in Luxemburg die instaat voor de Benelux.

Beoordelingen voor Chevrolet Corvette

6 Beoordelingen

5,0