Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
corvette-c5-front

Corvette C5

1 / 4
corvette-c5-front
corvette-c5-side
corvette-c5-l-03.jpg
corvette-c5-l-04.jpg

Corvette C5 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Corvette C5, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Corvette C5 wordt tussen 1997 en 2004 geproduceerd

De derde generatie van de Chevrolet Corvette C3, die tot in de jaren '80 gebouwd werd, gold bij veel fans van de Amerikaanse sportauto als klassieker vanwege zijn opvallende carrosserievormgeving en grote cilinderinhoud. Fabrikant General Motors (GM) had de Corvette sinds 1953 bijna ononderbroken in de collectie en positioneerde de serie in Europa zelfs als eigen merk Corvette. Lees meer

Interesse in een Corvette C5

Corvette C5 tweedehands auto
Corvette C5 dealeraanbiedingen

Alle artikelen

De Corvette C5 wordt tussen 1997 en 2004 geproduceerd


De derde generatie van de Chevrolet Corvette C3, die tot in de jaren ’80 gebouwd werd, gold bij veel fans van de Amerikaanse sportauto als klassieker vanwege zijn opvallende carrosserievormgeving en grote cilinderinhoud. Fabrikant General Motors (GM) had de Corvette sinds 1953 bijna ononderbroken in de collectie en positioneerde de serie in Europa zelfs als eigen merk Corvette. Dit moest het imago van de coupés en cabriolets uit Amerikaanse productie afgrenzen van andere merken die tot het GM-concern hoorden. De klassieker Corvette C3 had een cilinderinhoud van maximaal zeven liter en meer dan 400 pk. Maar in de jaren ’70 ontstonden er oliecrisissen waardoor de Corvette C3 vanwege zijn verbruikswaarden een opvolger met kleinere motoren moest krijgen. Dit moment werd aangegrepen om tegelijkertijd ook meteen het design van de Corvette grondig te wijzigen. De Corvette C4 was in de ogen van velen tammer dan de voorganger, zowel qua prestaties als qua uiterlijk. Daarvoor in de plaats was de nieuwe Corvette-generatie in 1986, na bijna tien jaar zonder open variant, voor het eerst ook weer als cabriolet verkrijgbaar. Ondanks de gewijzigde carrosserie van glasvezelversterkt kunststof was er bij de Corvette C4 technisch gezien veel bij het oude gebleven. Wezenlijke vernieuwingen, zowel bij de motoren alsook bij het voertuigplatform, volgden in de vijfde bouwfase van de sportauto, toen de tussen 1997 en 2004 geproduceerde Corvette C5 aangeboden werd.


De Corvette C5 wordt als cabriolet en coupé gebouwd


Toen de Corvette C5 op de markt kwam was de sportautoklassieker van Chevrolet aanvankelijk in de vertrouwde versie als coupé met uitneembaar targadak verkrijgbaar. Vervolgens werd er in 1998, net als bij de directe voorganger Corvette C3, een cabrioletversie van de tweezitter gepresenteerd. Daarna volgde in 1999 bovendien nog een coupé met vast dak. Deze versie was zowel met de topmotor als ook voor korte tijd met de basismotor verkrijgbaar. Voor de uiterlijke vormgeving van de Corvette C5 koos fabrikant GM nu weer voor opvallendere vormen, die aan de Chevrolet Corvette C3 moesten herinneren. Ook qua lengte werd de Corvette weer aan de afmetingen van de klassieker uit de jaren ’70 aangepast. Hij werd namelijk zo’n 4,56 meter lang. Nieuw waren een torsiestijver frame, een optimalere positionering van het motorblok en elektronische hulpsystemen zoals een tractiecontrole voor betere handling. Aan het concept van de voorin geplaatste V8-motor veranderde niks, maar de Corvette C5 kreeg echter wel een nieuw ontwikkelde motor met een verplaatste inbouwpositie voor een betere gewichtsverdeling. In de basisversie had de 5,6 liter motor voortaan een prestatievermogen van 253 kW (344 pk).

Beoordelingen voor Corvette C5

2 Beoordelingen

5,0