Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hummer-h1-l-01.jpg

Hummer H1

1 / 3
hummer-h1-l-01.jpg
hummer-h1-l-02.jpg
hummer-h1-l-03.jpg

HUMMER H1 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto HUMMER H1, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Hummer H1 ontstaat op basis van een utilitair voertuig voor het Amerikaanse leger

Het Amerikaanse bedrijf AM General, een op militaire voertuigen gespecialiseerde voertuigfabrikant, was tot begin jaren '90 bij de meeste Amerikanen niet eens een bekend begrip. Dit veranderde pas toen de voertuigbouwer in 1992 een Sport Utility Vehicle (SUV) op de markt bracht op basis van zijn sinds de jaren '80 gebouwde High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, kortweg HMMWV of Humvee. Lees meer

Interesse in een Hummer H1

Hummer H1 tweedehands auto
Hummer H1 dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De Hummer H1 ontstaat op basis van een utilitair voertuig voor het Amerikaanse leger

Het Amerikaanse bedrijf AM General, een op militaire voertuigen gespecialiseerde voertuigfabrikant, was tot begin jaren ‘90 bij de meeste Amerikanen niet eens een bekend begrip. Dit veranderde pas toen de voertuigbouwer in 1992 een Sport Utility Vehicle (SUV) op de markt bracht op basis van zijn sinds de jaren ’80 gebouwde High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, kortweg HMMWV of Humvee. De Hummer gedoopte terreinwagen met comfortuitrusting werd in de eerste jaren door AM General zelf verkocht. Maar aangezien AM General buiten de militaire sector noch over de nodige marketingcompetentie, noch over geschikte distributiekanalen beschikte, wilde het bedrijf gaan samenwerken met General Motors (GM). Deze samenwerking werd in 1999 verwezenlijkt.  

In 1999 neemt GM de verkoop van de Hummer H1 over

De deal was dat GM de Hummer via zijn handelaren verkocht en de merknaam mocht gebruiken om kleinere eigen modellen zoals de Hummer H2 en Hummer H3 nieuw te ontwikkelen. De Hummer zou echter gewoon door AM General geproduceerd blijven worden. Met het verschijnen van de Hummer H2 wijzigde verkooppartner GM de naam van het oermodel in Hummer H1, om zo een duidelijk onderscheid te creëren tussen de modellen van de Hummer-familie die aan het ontstaan was.

Militaire techniek maakt de Hummer H1 tot een echte terreinwagen

Niet alleen de modelgeschiedenis maakt het voor de hand liggend om de Hummer H1 als oermodel te zien. Met een lengte van 4,68 meter, een breedte van 2,19 meter en een hoogte van circa twee meter was de Hummer H1 letterlijk een oerkrachtige verschijning op straat en op het terrein. De Hummer H1 bewoog zich ondanks zijn afmetingen en zijn gewicht van meer dan 3,5 ton op terrein ook daadwerkelijk als een echte terreinwagen. Dit was te danken aan het feit dat de techniek en constructie gebaseerd waren op die van de voor militaire doeleinden ontwikkelde Humvee. Met zijn bodemvrijheid van 40 centimeter en zijn stabiliteit garanderende spoorbreedte van meer dan 1,80 meter kon de Hummer H1 zowel waterdieptes tot 75 centimeter aan, alsook hellingen van 72 graden. Hierbij hielpen permanente vierwielaandrijving, sperdifferentiëlen en een afhankelijk van de ondergrond aan te passen bandenspanning als optionele uitrusting.  

De carrosserieversies en motoruitrusting van de Hummer H1

De Hummer H1 werd aangeboden in vier verschillende carrosserieversies met een gesloten opbouw, als pick-up met open laadbak, als hatchback en in een cabrio-constructie met naar keuze een plastic of stalen dak. In de eerste jaren werd de Hummer H1 uitgerust met een 6,2 liter zuigdiesel met 110 kW (150 pk). Deze werd in 1996 opgevolgd door een modernere turbomotor met een cilinderinhoud van 6,5 liter en een prestatievermogen van 147 kW (200 pk). Een benzineversie met een cilinderinhoud van 5,7 liter en identieke prestatiewaarden was slechts korte tijd verkrijgbaar, namelijk van 1995 tot 1996. Het in 2005, kort voor het einde van de productie, verschenen topmodel Hummer H1 Alpha werd uitgerust met een V8-dieselmotor met turbolading. Deze had een prestatievermogen van 221 kW (300 pk). In 2006 beëindigde AM General de productie van de Hummer H1.

Beoordelingen voor HUMMER H1

1 Beoordelingen

5,0