Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Outback 1.jpg

Subaru Outback

1 / 5
Outback 1.jpg
Outback 2.jpg
Outback 3.jpg
Outback 4.JPG
Outback 5.jpg

Sterke punten

  • Ruim interieur
  • Afwerking
  • Veiligheid

Zwakke punten

  • Verbruik
  • Geen hybride
  • Fiscaliteit (CO² uitstoot)

Subaru OUTBACK Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Subaru OUTBACK, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.5 - 10.9s
Maximumsnelheid:192 - 230 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):153 - 248 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5.8 - 10.5 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4720 x 1715 x 1545 mm
Portieren:5
Kofferruimte:526 - 1848 liter
Aanhangergewicht:370 - 680 kg

Japans buitenbeentje

De Subaru Outback is een eigenzinnige stationwagen die in 2019 aan zijn zesde generatie ging en nog steeds schermt met standaard vierwielaandrijving, een boxermotor en een ophanging die wel weg weet met het Belgische wegennet.

Interesse in een Subaru Outback

Subaru Outback tweedehands auto
Subaru Outback nieuwe auto
Subaru Outback dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Subaru heeft als geen ander 4x4-expertise, bij de Outback vertaalt zich dat in een Symmetrische AWD, met aandrijfassen van gelijke lengte. Kortom: een echte offroader!

  • Wie Subaru zegt, zegt boxermotor en dat is niet anders bij deze Outback. In het geval van deze stationwagen gaat het over een 2.5-liter viercilinder met 175 pk.

  • De Outback is stiekem een verhoogde Legacy die niet meer in België wordt verkocht. Daardoor heeft hij sterke genen én beschermende onderdelen onder de vloer en op de flanken.

  • De Outback is een ruime en overzichtelijke auto die veiligheid hoog in het vaandel draagt.

Belangrijke gegevens

Motoren

De Outback is vanaf 2020 nog met 1 motor leverbaar: een 2.5-liter viercilinder boxermotor op benzinepeut. Die is in de lengte geplaatst en spart met een CVT-automaat. Naast een laag zwaartepunt kan hij uitpakken met 175 pk en 235 Nm koppel.Met een uitstoot van 166 gr CO² is het vooral de fiscus die in de handen wrijft, wat bij de inschrijving ook al het geval was. Na een laatste update werden de pk’s geknepen (169 pk) en het maximum koppel verhoogt tot 252 Nm.

Afmetingen

De Outback is 4,87 m lang, 1,88 m breed en 1, 68 m hoog. De wielbasis is 2,75 meter. Er zijn niet veel auto’s die daarmee kunnen uitpakken! Er gaat minimaal 550 l in de koffer, klap je de achterbank neer dan is 1.848 l ter beschikking.

Varianten

Er zijn drie versies en de goedkoopste is de Comfort, die al een serieuze basisuitrusting heeft. Alleen als je ook nog de Eyesight, navigatie en een lederen interieur wil dan wordt de Premium versie voorgereden. De mooie tussenweg is de Sport uitvoering die met zijn zwarte accenten en stoffen zetelbekleding met groene stiksels de kaart van sportiviteit trekt.

Prijzen

De Comfort kent een basisprijs van 40.795 euro. Versies Sport en Premium doen die prijs respectievelijk stijgen naar 43.295 euro en 47.795 euro.

Design

Niet enkel onderhuids vaart de Outback tegen de stroom in, ook qua design bevaart hij een eigen zee. Het interieur krijgt vanaf de zesde generatie een serieuze kwaliteitsboost.

Buitenzijde

De Outback moet het niet hebben van een fancy grille, of bij uitbreiding een modegril. Het is een auto die jaren meegaat en zich niet bezighoudt met de laatste trends in autodesign. Maar hij heeft wel de nieuwst technologie qua ledverlichting voor- en achteraan. Niet voor het design, wel omdat die de veiligheid verhogen. Ook duidelijk zichtbaar zijn de beschermplaten aan de voor-en achterkant en op de flanken staan duidelijke beschermingstrips, die in wielkasten en bumpers worden doorgetrokken.

Binnenkant

Binnen domineert een groot scherm de middenconsole waar het infotainmentsysteem zijn plaats vindt. Dat is gebruiksvriendelijk. De bediening van de radio krijg nog fysieke knoppen, verwarming en airco een apart scherm onderaan. Een hoge middentunnel scheidt de twee riante voorstoelen. De hele auto is kwalitatief hoogstaand en precies afgewerkt.

Veiligheid

In 2021 werd de Outback met 5 sterren door Euro Ncap beloont. Kinder- en voetgangersprotectie scoorden daarbij hoger dan gemiddeld. Ook de veiligheidsassistenten kregen goede punten. Het Eyesight systeem werkt met stereocamera’s met brede kijkhoek ter preventie van botsingen. Er is een adaptieve cruise control, een rijvak centrering, verkeersbordenherkenning (met speedlimiter), een automatische rem en lane keep assist. Het Driver Monitoring System waarschuwt de vermoeide of afgeleide chauffeur.

Alternatieven

Ze gooien je dood met de SUV’s en crossovers tegenwoordig. Maar toch aandacht voor de Volvo XC60 die ook zonder laagprofielbanden presenteert. Ook de A4 Allroad komt in aanmerking als volwaardig alternatief. Wie het iets verder gaat zoeken, komt bij een Kia Sorento of een Hyundai Santa Fe uit. Dat zijn weliswaar geen crossovers, maar met hun prijzen zijn ze toch een alternatief.

FAQ

Kan de 2.5i met LPG rijden?
Ja, de boxermotor kan rijden op LPG.
Hoeveel jaar garantie geeft Subaru op de Outback?
Subaru geeft 3 jaar garantie op haar Outback.
Waarin verschilt de Outback van de Legacy?
Het zijn broer en zus. Sinds het verdwijnen van de Legacy kan je echter enkel nog de Outback in België verkrijgen.

Beoordelingen voor Subaru OUTBACK

5 Beoordelingen

4,3