Met de juiste paardentrailer blijven de viervoeters rustig tijdens het transport.

Kwaliteitsmerken leveren verschillende modellen van de paardentrailer af.

Een paardentrailer komt in vele maten en gewichten. Kwaliteitsmerken, zoals: Atec, Henra, Thiel, Weijer en Westfalia, doen er alles aan om het ideale transportmiddel voor paarden op de markt te brengen. Daarbij houden ze rekening met verschillende factoren. Allereerst moet de paardentrailer natuurlijk een goede wegligging hebben om een veilige rit voor bestuurder en dier te garanderen. Daarnaast dient de aanhangwagen voldoende sterk te zijn. En tenslotte wordt er ook gedacht aan het comfort van de viervoeters om de reisweg zo aangenaam en stressvrij mogelijk te laten verlopen. Dit geldt zowel voor een paardentrailer met ruimte voor één paard als voor de grotere modellen waarmee meerdere paarden tegelijk kunnen worden vervoerd.

Een paardentrailer in aluminium, polyester of hout.

Om de paardentrailer te vervaardigen gebruiken de fabrikanten verschillende materialen. Zo kan een paardentrailer bestaan uit aluminium, polyester of hout, maar ook uit de combinatie van meerdere elementen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Aluminium is sterk maar relatief zwaar. Polyester is iets kwetsbaarder maar oogt vaak mooier omdat het koetswerk uit één geheel bestaat. En hout is een degelijk materiaal dat gemakkelijk kan worden hersteld wanneer het toch slijtage gaat vertonen. De keuze van het materiaal hangt enkel af van de persoonlijke voorkeur van de paardeneigenaar. Elke paardentrailer gaat hoe dan ook jarenlang mee. En een regelmatige onderhoudsbeurt verlengt alleen maar de levensduur.

De paardentrailer met extra comfort voor paard en eigenaar.

Elk transport begint met het laden van de paarden, dat vlekkeloos moet verlopen om een stressvrije rit te garanderen. Daarom is het belangrijk dat de paardentrailer gemakkelijk te openen is en een lage opstap heeft, die bovendien voorzien is van een antisliplaag. De binnenwanden van de paardentrailer moeten stevig zijn en op de vloer ligt bij voorkeur een rubberen mat. Om de paarden op een correcte manier te vervoeren, heeft de paardentrailer in de hoogte verstelbare borst- en bilstangen. En een hittereflecterend dak zorgt voor de nodige verkoeling binnenin. Via de grote verzorgingsdeur kan de eigenaar tenslotte op elk ogenblik de toestand van zijn paarden controleren.
Naar boven