Een auto met open laadbak afgestemd op de noden van elk type bedrijf

Een wagen met open laadbak moet voldoen aan de specifieke vereisten van een bedrijf. De bekendste modellen spelen daar graag op in. Volkswagen Transporter biedt 3 standaardmodellen gaande van 4,2 tot 5,7 m2 laadvlak en met een MTM tot 3,2 ton. Het laadvermogen ligt rond de 1200 kg. Ford Transit, Fiat Ducato, Mercedes Sprinter bieden een chassis-model waarbij de koper tot op zekere hoogte de open laadbak samenstelt. Er is keuze qua type aandrijving (voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of 4-wielaandrijving), laadlengte, aantal en type wielen, grootte van de cabine (enkele voor 3 personen of dubbele voor 7 personen) enzovoorts. Alle producenten van wagens met open laadbak ontwikkelen een aangepaste technologie voor het rijden op hellingen, oneffen oppervlakken en door water; ze optimaliseren de remmen en de draaihoek. Ze bieden doorgaans een open laadbak aan met 6 tot 7 versnellingen.

Een wagen met open laadbak met oog voor comfort

Naast de technische betrouwbaarheid pakken de meeste modellen uit met een hoog comfort. Ze voorzien warmtewerende beglazing, een verstelbaar stuur, praktische opbergvakjes en een goede vering. De aandacht voor een goede wegligging en kordate maar toch zachte remreactie, de keuze voor aangepaste banden en het creëren van veel ruimte in de cabine zijn bij de meeste producenten van open laadbakken terug te vinden. Zowel voor korte afstanden in de stad als langere trajecten is er een uitgebreide keuze aan comfortabele open laadbakken. Ook de vormgeving binnen in de cabines is vaak smaakvol.

Bestelwagens met open laadbak eigentijds en veilig

Aangezien pick-ups met open laadbak heel wat afstand afleggen in de stad of op langere trajecten, is de veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers een must. Bestelwagens zijn uitgerust met dagrijlichten, een tachograaf, een navigatiesysteem en handsfree telefoonsysteem. Grote doorlopende voorbumpers zijn bij slijtage of schade makkelijk te vervangen doordat ze meestal uit verschillende stukken bestaan. Wagens met open laadbak zijn meestal uitgerust met ABS en EBD om het blokkeren van de remmen bij een volle lading te vermijden. Ook ESP is doorgaans voorzien om een grote stabiliteit te garanderen.
Naar boven