Het merk Caterpillar

Hoe een merk een begrip wordt

Iedereen die werkzaam is binnen de bouw, mijnbouw of industrie zal het erover eens zijn dat Caterpillar meer geworden is dan slechts een fabrikant of merk. Met een ervaring die 80 jaar teruggaat en een toekomstgerichte visie zal Caterpillar voorlopig ook niet snel van de troon gestoten worden. Jaarlijks draait het bedrijf een omzet van meer dan 40 miljard euro door de fabricage van mijnbouw- en bouwmaterieel, aardgas- en dieselmotoren en industriële gasturbines. De producten worden via een dealernetwerk over de hele wereld verdeeld. En dit zijn onafhankelijke dealers die bewust hebben gekozen om Caterpillar aan te bieden aan hun klanten. Een bewijs van de duurzaamheid en kwaliteit van de producten.

De producten

Caterpillar specialiseert zich in vier types productie. Eerst en vooral zijn er de machines. Deze zijn inzetbaar in de bouw- en mijnbouwnijverheid en variëren van rupsladers tot wielladers of pijpenleggers. Alles samen omvat het huidige aanbod 26 verschillende machines die ieder hun eigen toepassingen kennen. Naast de machines vinden we de motoren van middelhoog en hoog toerental. Deze kunnen worden ingezet in de scheepvaart, bij vrachtwagens, in de industrie, op gas- of olieplatformen en voor energieopwekking. Energieopwekking kent daarbinnen nog een aparte reeks motoren die enkel en alleen voor dit doel zijn ontwikkeld. Als laatste houdt Caterpillar zich bezig met de fabricage van origineel materiaal of OEM oplossingen. Dit zijn producten op maat van de klant en aangepast aan zijn specifieke vragen en wensen.

De klantenrelatie

Naast fabrikant en verdeler staat Caterpillar voor klantenbinding en vooral klantenservice. Zo is er de mogelijkheid tot het bestellen van onderdelen voor de eerder aangekochte machines bij de eigen dealer via een online toepassing. Online kan alvast de prijs, beschikbaarheid en levertijd gecontroleerd worden vooraleer de bestelling effectief geplaatst wordt. Ook biedt Caterpillar trainingsdiensten voor machinisten aan en financieringsmogelijkheden. Want kwaliteit kent natuurlijk zijn prijs en bij machines van deze orde kan die behoorlijk oplopen. Deze klantgerichtheid maakt dat Caterpillar niet enkel klanten wint, maar ze ook weet te behouden.
Naar boven