Aan de kant

Wanneer de sirene van de ambulance gehoord wordt, moet iedereen zo vlug mogelijk aan de kant gaan staan. Hoewel ambulances dikwijls met hoge snelheden rijden, is het toch opmerkelijk hoe weinig ongevallen er eigenlijk gebeuren met ambulances. De reden hiervoor kan enerzijds goed opgeleide chauffeurs zijn, maar anderzijds kan dit zeker ook te maken hebben met de kwaliteit van de ambulancevoertuigen.Wie doet het?

Een ambulance "maken" is geen makkelijke taak die eenvoudigweg door elk automerk gedaan kan worden. Eerst moet het chassis aangepast zijn aan de eisen die een ambulance heeft om een deftige ambulance te kunnen maken. Een bijkomende zaak is het feit dat niet alle automerken soortgelijke ombouwingen uitvoeren. De carrossiers die dergelijke werkzaamheden uitvoeren, moeten hiervoor beschikken over een erkenning. De meeste autoverdelers doen verbouwingen op hun camionettes, maar een ambulance maken is een zeer uitgebreide verbouwing en daar willen de meesten zich niet aan wagen. Een merk dat zich er sinds jaar en dag wel aan waagt is Mercedes.De limousine wordt een ambulance

De Mercedes E-klasse wordt voor vele doeleinden gebruikt, maar sinds vele jaren ook voor de ombouw tot een ambulance. Deze limousine is namelijk door zijn omvang geschikt als ambulance. Hij is ruim en comfortabel en laat zich dus perfect gebruiken voor soortgelijke doeleinden. Mercedes is de enige fabricant die een lang personenwagenchassis kan leveren dat perfect is voor de ombouw tot ambulance. De E-klasse ambulance van Mercedes is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk de E 280 CDI en de E 220 CDI. Deze beide wagens hebben een automatische versnellingsbak; een groot gemak in druk verkeer. De ombouw van een wagen naar een ambulance vraagt veel vakkennis en heel wat middelen om te zorgen dat deze wagen uiteindelijk het perfecte hulpmiddel wordt bij het redden van levens. In een ambulance moet heel veel elektronische apparatuur aanwezig zijn die uiteraard op elk moment perfect moet werken. Vooraleer een auto dus in dienst mag genomen worden als ambulance gaan hier heel wat controles en keuringen aan vooraf. Niets mag namelijk aan het toeval overgelaten worden bij deze wagens en dat is ook de reden dat weinig merken zich hieraan wagen. Toch betekent de creatie van een ambulance voor de mensen en merken die het uitvoeren een meerwaarde voor hun job, omdat ze op die manier weten dat ze dagelijks meehelpen bij het verzorgen en helpen van mensen in nood.

Naar boven