Iveco: pionier in de transportwereld

Het uitgebreide gamma van Iveco

Iveco is een toonaangevende speler binnen de internationale transportwereld, met een uitgebreid gamma aan bedrijfsvoertuigen. Tot het basisaanbod behoren zowel de lichte bestelwagens, middelgrote transportwagens, als zware vrachtwagens. Daarnaast zijn er transportmiddelen voor personenvervoer. En een unieke reeks bestemd voor brandbestrijding en defensie maakt het rijtje compleet. Er zijn zowel 'on road' als 'off road' voertuigen te vinden. Stuk voor stuk uitgerust met de nieuwste technologieën en perfect aangepast aan hun functie. Dit maakt van Iveco het merk dat innovatie en functionaliteit perfect combineert. Dankzij de eigen onderzoekscentra van Iveco kan onmiddellijk worden ingespeeld op vragen van klanten. Zo evolueert de onderneming voortdurend en beantwoordt ze op elk moment aan de noden van de markt.

Iveco als maatschappelijk verantwoord ondernemer

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt alsmaar belangrijker binnen de bedrijfswagenindustrie. Ook Iveco neemt zijn deel van de verantwoordelijkheid op zich. Zo is het volledige gamma voorzien van de nieuwste technologieën en wordt er bewust gestreefd naar zuinige motoren met een lage CO2 uitstoot. Daarnaast worden alternatieve aandrijflijnen aangewend, zoals: aardgas, hybride technologieën, elektrische aandrijving en biobrandstoffen. Dankzij continu onderzoek zorgt Iveco ervoor dat het gebruik van alternatieve brandstoffen geen negatieve weerslag heeft op de functionaliteit van de voertuigen, die op elk vlak aan de allerhoogste kwaliteitsnormen voldoen. Groener rijden zal bij Iveco nooit ten koste gaan van de efficiëntie.

Iveco in de wereld

De aanwezigheid van Iveco op het internationale niveau vertaalt zich in een grote werkgelegenheid in verschillende landen. Zo zijn er 25.000 werknemers in dienst bij het merk en is de firma aanwezig op vijf continenten. Zes onderzoekscentra houden zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe voertuigen die daarna in 23 productiefaciliteiten worden vervaardigd. Tenslotte komen deze voertuigen terecht in één van de 2.000 verkooppunten die Iveco wereldwijd telt. Gekwalificeerde partners houden deze verkooppunten open en staan de Iveco gebruikers met raad en daad bij. Dit internationale netwerk zorgt ervoor dat de bedrijfsvoertuigenproducent op mondiaal vlak jaar na jaar blijft groeien.
Naar boven