De Iveco Massif in een notendop

De Iveco Massif is een off-road 4x4 wagen waarmee de Italiaanse fabrikant van vrachtauto’s en bussen zich wil richten op stoere mannen die professioneel gebruik maken van een stevige, rudimentaire wagen die zowel on- als off-road moet presteren. Het is niet de bedoeling om de zoveelste wagen neer te zetten op de SUV markt, die nu al overbeladen is met tal van verschillende modellen en merken. De Iveco Massif oogt als een robuuste legerauto, een model waarop hij dan ook gebaseerd is. Vanzelfsprekend zijn er wel accenten toegevoegd die de Iveco Massif een moderner uiterlijk geven en het comfort verhogen voor de chauffeur.

Enkele kenmerken van de Iveco Massif

De Iveco Massif wordt geleverd in verschillende uitvoeringen. Er is de mogelijkheid tot het aankopen van een chassis cabine, een stationwagen in drie- of vijfdeurs uitvoering of een pick-up model met laadbak. Waar het de motor betreft, is resoluut voor diesel gekozen al dan niet met turbo. Het resultaat is een vermogen tussen 146 en 176 pk en een trekkracht van 350 tot 400 Nm. Opties zoals een radio- of cd-speler, een ABS-systeem of airbags, die vaak standaard worden ingebouwd bij andere wagens, zijn bij de Iveco Massif niet aanwezig. De reden hiervoor is dat deze opties niet altijd even optimaal functioneren wanneer er off-road gereden wordt met de Iveco Massif.

De voordelen van de Iveco Massif

Doordat deze terreinwagen gebouwd is voor een niche markt is de wagen perfect aangepast aan zijn doelpubliek. Er is geen onnodige moeite gestoken in details die de functionaliteit van de wagen niet dienen. Dit brengt met zich mee dat de prijs van de Iveco Massif niet onnodig de hoogte in gejaagd wordt. De Iveco Massif is niet de meest comfortabele wagen, maar hij is robuust, stevig, betrouwbaar en staat garant voor een grote kwaliteit. De diversiteit in uitvoeringen zorgt ervoor dat een wagen gekocht kan worden die perfect past bij de activiteiten waarvoor hij zal dienen.
Naar boven