Overwegingen bij de aankoop van een Iveco Stralis

Bij de aankoop van een truck zoals de Iveco Stralis zijn er verschillende aspecten waarmee rekening wordt gehouden. Zo zijn veelzijdigheid, betrouwbaarheid, een goede verhouding prijs-kwaliteit en lage exploitatiekosten belangrijke factoren die meespelen bij het nemen van de uiteindelijke aankoopbeslissing. Bovendien moet ook de cabine (waar de meeste tijd wordt doorgebracht) van de Iveco Stralis of eender welke andere truck aan een aantal eisen op het gebied van ergonomie en comfort, ruimte en gebruiksgemak voldoen.

De kwaliteiten van de Iveco Stralis

De Iveco Stralis, en dan zeker de HI-WAY versie, is het paradepaardje van Iveco op het gebied van trucks tussen de 19 en de 44 t. Hij beschikt over de nieuwe Iveco Euro 6 motoren die een combinatie van de common rail technologie en de Hi-eSCR technologie gebruiken. Daardoor verbruikt de Iveco Stralis minder brandstof en de onderhouds- en eventuele herstellingskosten verminderen, wat uiteindelijk leidt tot een aanzienlijke vermindering van de Total Cost of Ownership. De cabine is uitgerust met het Iveconnect Fleetsysteem waardoor een fleetmanager makkelijk de individuele prestaties van iedere chauffeur kan evalueren. Daarnaast is er in de cabine van de Iveco Stralis ook aan het comfort van de chauffeur gedacht. Zo zijn er onder andere een Bluetooth telefoonverbinding, ruime en geventileerde of verwarmde stoelen, ruime bedden en een koelkast voorzien.

Iveco staat garant voor kwaliteit

De Iveco Stralis wordt geproduceerd door de firma Iveco (Industrial Vehicles Corporation). Dat is een Italiaans bedrijf, gevestigd in Turijn, dat sinds 1975 bestaat en onderdeel is van de Fiat Industrial Group. Iveco staat in voor het ontwerp en de bouw van commerciële voertuigen (light, medium of heavy weight), voertuigen voor bouwwerven, bussen en speciale voertuigen voor onder andere brandbestrijding en militaire of civiele doeleinden. Op het gebied van trucks hebben ze nu, na de Iveco Eurostar, de Iveco Stralis op de markt gebracht. Dat is een van hun nieuwste en meest vooruitstrevende modellen dat aan de meest veeleisende wensen op het gebied van comfort en kwaliteit voldoet.
Naar boven