De geschiedenis van John Deere

John Deere is een gerenommeerde fabrikant van diverse landbouwmachines en machines voor het onderhoud van grote grasvlaktes en bossen. Het bedrijf ontstaat in 1837 wanneer smid John Deere een stalen ploeg vervaardigt die landbouwers toelaat hun veld op een nieuwe, innoverende en efficiënte manier hun velden te bewerken. De creatieve smid kent een enorm succes met deze ploeg en al snel groeit het bedrijf uit van een plaatselijke zaak tot een grote speler op de Amerikaanse markt. De activiteiten breiden zich verder uit en andere landbouwwerktuigen worden ontwikkeld. In een veel later stadium komen hier ook machines bij voor het onderhoud van bossen, golfterreinen, grasvlaktes en zelfs voor particuliere toepassingen.

John Deere binnen de landbouw

John Deere is van oorsprong een bedrijf dat zich toelegt op machines die binnen de landbouw gebruikt worden en ook vandaag blijft dat merkbaar in het aanbod. Binnen het uitgebreide assortiment blijven de landbouwvoertuigen de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf. Voor elke vraag is een antwoord te vinden in het aanbod. Van tractors tot zaai- en ploegmachines, landbouwvoertuigen voor het oogsten van katoen, suiker, hooi of graan, snijmachines, bewateringsmachines enzovoorts. Er is geen toepassing die niet voorkomt bij John Deere. Het merk staat wereldwijd bekend voor zijn uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en heeft een lopend hert als logo. Dat logo is gebaseerd op de naam van John Deere, maar straalt ook kracht en elegantie uit.

John Deere voor particulieren

Naast landbouwvoertuigen kent John Deere ook een kleiner gamma voor particulieren. Oorspronkelijk bouwt John Deere enkel producten voor de professionele landbouwer, maar daar komt verandering in met de ontwikkeling van zitmaaiers, kleine sneeuwruimers en een modellen die ook gebruikt kunnen worden door tractoren voor kleinere toepassingen. Vooral de zitmaaiers kennen een groot succes dankzij hun betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Er wordt niet enkel rekening gehouden met de technische vereisten van de John Deere zitmaaier, maar ook het comfort voor de bestuurder wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
Naar boven