Kubota levert wereldwijd machines

De oprichting van Kubota

Kubota ziet het levenslicht in 1890 in de Japanse stad Osaka. Gedurende de eerste jaren is Kubota voornamelijk binnen de eigen landsgrenzen actief. Het bedrijf produceert machines voor verschillende toepassingen en kent hiermee een ruime afzetmarkt binnen diverse sectoren. Pas in 1969 kiest het bedrijf voor een export naar de Verenigde staten. Het product dat hiervoor in aanmerking komt, is een minitractor met een 21pk motor. Het is een schot in de roos en al snel is Kubota de enige leverancier die de VS van minitractoren voorziet. In 1972 volgt daardoor de oprichting van de Kubota Tractor Corporation in Californië. Naast Amerika richt Kubota zich nu ook op de Europese markt, waar heel wat verdelers actief zijn.

Het assortiment van Kubota

Kubota staat vooral bekend om zijn minitractors. Zeker in Amerika, waar geen andere fabrikanten meer actief zijn die dit type voertuig maken, is Kubota een soortnaam geworden in plaats van een merknaam. Maar de productie van minitractors is lang niet de enige activiteit van het Japanse bedrijf. Kubota brengt een waaier aan producten op de markt. Zo maken onder andere grasmaaiers, dieselmotoren, waterzuiveringsinstallaties en pijpleidingen deel uit van het gamma. Daarnaast is een groot deel van de productie gericht op land- en tuinbouwmachines. Maar ook wie aan het verbouwen is, zal de juiste machine bij Kubota kunnen vinden. Zo kan een minigraafmachine soms handig van pas komen.

Een Kubota kopen

Aangezien Kubota heel wat kleine varianten maakt van grondverzetmachines, is het merk erg populair bij particulieren. Mensen die hun tuin eens grondig onder handen willen nemen of zelf verbouwen, kunnen een dergelijke machine best gebruiken. Een Minigraafmachine is bijvoorbeeld ideaal om gleuven voor kabels en buizen te maken. Om deze markt optimaal te bedienen, kiezen de dealers van Kubota ervoor om naast de verkoop ook te starten met het verhuren en leasen van enkele machines. Dit is ideaal voor klanten die slechts gedurende een beperkte periode gebruik willen maken van de machines en waarvoor een nieuwkoop geen goede investering is. Op de tweedehandsmarkt zijn wel goede zaken te doen, omdat de prijs daar meestal wel meevalt.
Naar boven