Duitse topkwaliteit van Mercedes

Vito, Sprinter en Vario zijn bestelwagens van Mercedes

Het Vito-gamma van Mercedes is een reeks compacte bestelwagens (H: 1,9m), beschikbaar in 3 modellen: de Vito gesloten bestelwagen, de Vito Mixto en de Vito Combi. De Gesloten bestelwagen focust op klein goederenvervoer; de Mixto combineert laadruimte met een zetelconfiguratie tot 6 personen; de Vito Combi spitst zich toe op personenvervoer met een zetelconfiguratie tot 9 personen. Elk model is beschikbaar in een compacte (L: 4,76m), lange (L: 5,00m) of extra lange (L: 5,24m) versie. Sommige modellen hebben een verhoogd dak (H: 2,33m) voor extra laadruimte. Voor een grotere, stijlvolle bestelwagen is er de Sprinter-reeks met talloze combinaties van wielbasissen, opbouwlengtes en hoogtes. De Mercedes Sprinter gesloten bestelwagen biedt een laadvermogen tot 17m³. De versie met Open Laadbak heeft een laadvloer van 4,3 tot 9,1m² en is ook verkrijgbaar met een dubbele cabine voor 7 personen. Het Vario-gamma wordt door Mercedes zelf "onverwoestbaar" genoemd. Dit robuuste gamma, beschikbaar als gesloten bestelwagen, met open laadbak, als Kipper en als chassis-cabine, biedt oplossingen voor tal van transportproblemen.

Mercedes maakt ook vrachtwagens en bussen

Het vrachtwagengamma van Mercedes helpt verschillende bedrijfstakken. Voor langeafstandsvervoer beveelt Mercedes zelf de reeksen Actros, Actros New en Axor aan. Voor de lokale distributiesector zijn Antos, Axor, Atego en Econic ideaal. En ook voor het bouwvervoer heeft Mercedes oplossingen op maat in de reeksen Actros, Axor, Atego en Zetros. Mercedes trekt vandaag volop de groene kaart. Hun BlueTecEco-programma bundelt tal van producten en diensten die ecologie en economie combineren. Het gaat voornamelijk om brandstofbesparende technologieën die zowel het milieu als de bedrijfsbudgetten ten goede komen. Het gamma bussen van Mercedes varieert van minibussen over stads- en streekbussen tot touringcars.

Mercedes heeft ervaring sinds 1885

Mercedes is het merk waaronder de Daimler Motoren Gesellschaft sinds 1900 haar auto's produceert. Het wereldberoemde logo van Mercedes wordt in 1909 als beeldmerk gedeponeerd en is sinds 1910 op bijna alle ontwerpen van de firma aanwezig. Carl Benz staat bekend als de allereerste autoproducent in de geschiedenis. Hij bouwt reeds in 1885 zijn eerste auto en laat zijn ontwerp in 1886 patenteren. In 1926 fusioneren de bedrijven van de twee heren met het huidige Mercedes-Benz als resultaat, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de groep Daimler AG.
Naar boven