De extra grote cabine van Mercedes Actros

De Mercedes Actros is het zwaarste vrachtwagentype van de Duitse constructeur Mercedes-Benz. Omdat de truck vooral bedoeld is om lange transportritten mee te maken, is er enorm veel aandacht besteed aan het comfort van de chauffeur. De cabine van de Mercedes Actros bestaat in verschillende uitvoeringen, met een interieurhoogte van 1,92 tot 2,13 m en een breedte van 2,26 m. De megaspacecabine is bijzonder geschikt voor internationale transporten. De chauffeur neemt plaats in een comfortstoel met ingebouwde trillingdemper. Airconditioning houdt de binnentemperatuur op de gewenste hoogte. En een bed met puntelastische lattenbodem en verstelbaar hoofdeinde is beschikbaar voor tijdens de pauzes. In de slaapcabine zijn extra handdoekhouders en opbergvakken aangebracht. Maar ook aan een scheerspiegel is gedacht. En de middellange cabine, tenslotte, is afgestemd op het binnenlandse goederentransport, met een extra middenzetel en een handig neerklapbaar bed, dat is bevestigd tegen een extra verstevigde achterwand.

Mercedes Actros: truck met het beste rendement

Standaard heeft elke Mercedes Actros een automatisch geschakelde versnellingsbak PowerShift 2 gemonteerd achter een 6-cilinder-in-lijn motor van respectievelijk 410, 420, 450 of 480 pk naar keuze. Voor de Mercedes Actros gebruikt Mercedes-Benz speciaal ontwikkelde motoren die in Mannheim worden gefabriceerd en daarna naar de truckfabriek in Wörth worden gebracht. De SCR-dieseltechnologie BlueTec en de schakelautomaat zorgen samen voor een ongekend laag brandstofverbruik. Zo is de Mercedes Actros veel zuiniger dan alle andere trucks, zelfs die in het Guiness Book of Records. Het Telligent-systeem ten slotte maakt onderhoudsintervallen van 150.000 km mogelijk. Wat de fiere bezitter van een Mercedes Actros een flinke besparing oplevert, wat ongetwijfeld zal meespelen bij de beslissing om een Mercedes Actros te verkiezen boven een andere truck.

Het milieuvriendelijke aspect van de Mercedes Actros

BlueTec maakt van de Mercedes Actros overigens niet alleen een rendabele truck, maar zorgt er eveneens voor dat het model erg milieuvriendelijk is. Zo is de Mercedes Actros volgens de norm voor milieuzorg ISO 14001 gecertificeerd. Door gebruik te maken van warmteterugwinning wordt CO2-emissie beperkt. Stikstofoxide wordt omgezet in de onschadelijke stoffen stikstof en water. En de uitstoot van partikels en fijn stof wordt tot een minimum herleid.
Naar boven