Mercedes Atego: zuinig dankzij Telligent en BlueTec

De Mercedes Atego is een kilometervreter met een laag brandstofverbruik. Dat heeft deze vrachtwagen vooral te danken aan zijn Telligent-motorsysteem in combinatie met de krachtige 4- of 6-cilinder-in-lijn motor, die een vermogen ontwikkelt van 95 tot 210 kW of 129 tot 286 pk. Maar ook de toekomstgerichte SCR-dieseltechnologie Blue Tec van auto- en vrachtwagenbouwer Mercedes-Benz, die standaard bij de Mercedes Atego zit, speelt een sleutelrol in het beperken van de verbruikskosten. Deze technologie laat immers toe dat de Mercedes Atego zuinig rijdt, terwijl hij toch perfect beantwoordt aan de Euro 4- en Euro 5-norm. Tot slot is de Mercedes Atego ook vrij goedkoop in onderhoud. Bij distributietransporten is een onderhoudsbeurt om de 60.000 km aangewezen. Bij het lichte langeafstandstransport hoeft de Mercedes Atego maar eens om de 100.000 km voor nazicht naar de garage.

Pure klasse en rijcomfort, kenmerkend voor Mercedes Atego

Bij de ontwikkeling en productie van de Mercedes Atego is enorm veel aandacht besteed aan het zitcomfort van de chauffeur. Ergonomisch geplaatste bedieningspanelen, een aangename zetel- en cabineverwarming, overzichtelijke instrumenten met onboard-controlesysteem, grote opbergvakken en allerhande snufjes moeten het werk van de vrachtwagenbestuurder verlichten en zijn leven tijdens de lange ritten zo aangenaam mogelijk maken. Ook aan de veiligheid van de chauffeur van de Mercedes Atego en andere weggebruikers is gedacht. De Mercedes Atego is uitgerust met een geperfectioneerd remsysteem en de start-stopfunctie schakelt de motor automatisch uit wanneer de vrachtwagen wat langer stilstaat, zoals in de file.

Mercedes Atego voor distributie- en bouwtransport

De Mercedes Atego is uitermate geschikt om distributietransporten mee uit te voeren. De vrachtwagen is compact en bijzonder wendbaar, waardoor hij probleemloos door smalle straatjes kan. Een schakelautomaat maakt ontkoppelen overbodig. Hij heeft een aangepast onderstel voor een perfecte wegligging. En het in- en uitstappen is gemakkelijker gemaakt om de chauffeur zo weinig mogelijk te belasten. Anderzijds is de Mercedes Atego ook stabiel en robuust, waardoor hij ook voor het zwaardere werk kan worden ingezet. Het totaalgewicht van de Mercedes Atego komt op 7,5 tot 16 ton, al naargelang de uitvoering.
Naar boven