Mercedes Benz Axor is klaar voor morgen

Het is een feit dat de emissienormen constant wijzigen en steeds strenger worden. Wie vandaag klaar wil zijn voor morgen, dient dus rekening te houden met de strengere normen die binnenkort zullen gelden. Mercedes Benz Axor is klaar voor die nieuwe normen. Om te voldoen aan de Euro 4 en Euro 5 norm maakt Mercedes Benz gebruik van de BlueTec, SCR-dieseltechnologie. Deze technologie is gebaseerd op het gebruik van vier componenten die samen zowel het verbruik als de emissie van de wagen verlagen. De Mercedes Benz Axor voldoet aan de Euro 4 en Euro 5 norm, maar ook aan de EEV-normen.

Een Mercedes Benz Axor voor ieder transport

De Mercedes Benz Axor is uitgebracht in drie verschillende modellen die ontworpen zijn in functie van het transport waarvoor ze ingezet zullen worden. Voor het transport over middellange afstand is een model ontwikkeld dat vooral opvalt door zijn lage eigen gewicht. Dat biedt een maximaal laadvermogen en zorgt dus voor efficiënter gebruik van de truck. Daarnaast is rekening gehouden met het comfort en de veiligheid van de bestuurder. Voor het transport binnen de zware distributie is een apart model Mercedes Benz Axor ontworpen dat geheel voldoet aan de eisen die dat type transport met zich meebrengt. Voor het bouwtransport is een type voorzien dat bestand is tegen veel en zwaar vervoer. Dat model vervoert moeiteloos de zwaarste bouwmaterialen.

Het Telligent-systeem van de Mercedes Benz Axor

Om zuinigheid, veiligheid en kwaliteit te kunnen garanderen, is de Mercedes Benz Axor voorzien van een Telligentsysteem. Dat systeem heeft als doel de chauffeur maximaal te ondersteunen tijdens zijn rit. Het Telligentsysteem wordt toegepast voor zowel het chassis als de aandrijflijn. Bij het chassis zorgt het systeem ervoor dat het laadvermogen stijgt, de remafstanden verkorten, er minder frequent een onderhoud nodig is en het rijgedrag verbetert. Waar het de aandrijflijn aangaat, zorgt Telligent voor een optimale overdracht van informatie en correcte verwerking daarvan met als doel de aandrijflijn te optimaliseren.
Naar boven