De Opel Vivaro, de opvolger van de Opel Arena, is vooral ontworpen voor het vervoeren van werktuigen en grote materialen. De Opel Vivaro kan worden vergeleken met de Renault Trafic en de Nissan Primastar, omdat hij ongeveer dezelfde vorm en een soortgelijke uitrusting heeft. In Engeland wordt deze Bestelwagen gebouwd door Vauxhall.

Zuinige motoren en veelzijdigheid

De Opel Vivaro is niet alleen verkrijgbaar als bestelwagen, maar ook als minibus. De bestelwagenversie van de Opel Vivaro beschikt over een dubbele cabine die ruimte biedt aan maximaal zes personen. Hierdoor is de Opel Vivaro ook geschikt voor personenvervoer. Op het gebied van veiligheid is de Vivaro voldoende uitgerust. Standaard beschikt hij over airbags (vooraan en aan de zijkanten) en het veiligheidssysteem EPS. De sterke dieselmotoren, met een laag verbruik, munten vooral uit in een stabiel rijgedrag. Wanneer de Opel Vivaro zwaar beladen is, zal hij toch nog een zeer veilige baanligging bieden. Er is ook een ruime keus in verschillende typen van motoren. In totaal zijn er vier motoren waaruit kan worden gekozen. Er zijn drie dieselmotoren beschikbaar: een 2.0 liter met 66 kW, een 2.0 liter met 84 kW en een 2.4 liter met 107 kW. Er is ook een uitvoering van de Opel Vivaro met een benzinemotor van 2.0 liter en een vermogen van 86 kW leverbaar. Deze motoren worden allemaal aangeboden met zes handgeschakelde versnellingen. De Opel Vivaro is beschikbaar in verschillende afmetingen, waarbij de grootste variant een lengte van 5,18 meter en een hoogte van 2,49 meter heeft.

Voldoende functionaliteiten

Bij de nieuwste versie van de Opel Vivaro werd de cockpit grondig aangepakt. Zo is er een nieuw instrumentenbord, een versnellingsindicator en een betere grafische lay-out. Aan de zijkant van de stuurkolom zitten bovendien audiotoetsen. Deze toetsen zijn standaard bij alle geleverde audiosystemen, behalve bij de R0v4-radio, waarvoor ze optioneel zijn. Het stuur van de Opel Vivaro beschikt over een airbagsysteem en, bij sommige versies, over geïntegreerde bedieningstoetsen, zoals een snelheidsregelaar en een snelheidsbegrenzer. Het stuur is vervaardigd uit polyurethaan of leder. Kleine losse spullen kan men in de Opel Vivaro makkelijk kwijt. Er bevindt zich een opbergruimte boven op het instrumentenbord en één boven het handschoenkastje. Modellen van de Vivaro die over een volledige scheidingswand beschikken, hebben bovendien een kledinghaak, zowel aan de kant van de bestuurder en als bij de passagier.
Naar boven