Net als veel andere merken heeft ook Peugeot een uitgebreid gamma commerciële voertuigen voor zelfstandigen en actieve particulieren. Er zijn zeven verschillende typen, die op hun beurt diverse klassen hebben. Het kleinste model is de Bipper, de grootste zijn de Utility en de Boxer.

Van klein naar groot: van Bipper tot Boxer

Wanneer we kijken naar het kleinste model, de Peugeot Bipper, dan zien we vooral een praktische wagen die met name wordt gebruikt door kleinere zelfstandigen en particulieren die regelmatig grotere voorwerpen moeten vervoeren. De Bipper heeft een bescheiden laadruimte, maar het voordeel van deze wagen is dat hij perfect door de stad kan worden gemanoeuvreerd. Hij is dus ideaal om zaken af te leveren in winkelstraten. Een maatje groter dan de Bipper is de Peugeot Partner en een nog grotere broer is de Peugeot Boxer. De Boxer is verkrijgbaar in verschillende lengtes en groottes. Er zijn bovendien verschillende uitvoeringen. Bepaalde varianten van de Boxer zijn ook zeer geschikt voor zelfstandigen in de bouwsector.

Bedrijfsvoertuigen op maat

Voor het grotere transport zijn in het gamma van Peugeot onder andere de Utility met Kipbak, Frigo en Groot Volume opgenomen. Deze uitvoeringen zijn specifiek gericht op bepaalde sectoren, zoals de voedingssector, de bouw en landbouw. Veel van deze voertuigen worden op maat gemaakt, zodat ze perfect voldoen aan de eisen van de klant.

Comfort en veiligheid

Ondanks het feit dat commerciële wagens vaak puur worden gezien als transportmiddel om een bepaalde hoeveelheid grote stukken te vervoeren of als werkvoertuig voor zelfstandigen, biedt Peugeot ook zeker het nodige comfort. Naar de maatstaven van Peugeot moet een gebruiker comfortabel, veilig en gemakkelijk in het bedrijfsvoertuig kunnen rijden, ook als de wagen al enkele jaren op de weg is. Dit houdt in dat de meeste wagens onder meer zijn uitgerust met airco, een radio, cd-speler en veiligheidssystemen als ESP en ABS. Bestuurders zitten vaak vele uren op de weg, waardoor een prettige stoel en zithouding, een goed zicht op de weg en een hoog bedieningsgemak vereisten zijn. Uiteraard zijn veiligheid en een goede wegligging ook van groot belang, voor zowel de chauffeur als de lading. Peugeot heeft aan al deze aspecten ruime aandacht besteed, zodat zowel zelfstandigen als particulieren met een goed gevoel achter het stuur van de bedrijfswagens plaats kunnen nemen.
Naar boven