Het uiterlijk van de Scania R500

De Scania R500 is een truck die er mag zijn. Een grote grill met horizontale balken kenmerkt de voorkant van de Scania R500 dankzij de felle kleur. Maar de grill is meer dan een opvallend kenmerk. De vorm die daarvoor gekozen is zorgt voor een optimale luchtdoorstroming naar zowel de radiator als de motor. De koplampen zijn voorzien van hogedruksproeiers en wie wil kan overdag gebruik maken van LED-verlichting. De truck is aerodynamisch gevormd. Enerzijds zorgt dit voor een modern en strak uiterlijk, anderzijds ook voor een verlaging van het brandstofverbruik. Binnen het design is ruimte gemaakt voor een grotere brandstoftank die tot 1500 liter brandstof kan bevatten.

De Scania R500, oog voor veiligheid

Een knap design en comfort zijn aangenaam, maar het belangrijkste in een truck is de veiligheid van de chauffeur. Om die te optimaliseren en te waarborgen in de Scania R500 is heel wat onderzoek verricht. Diverse testen op de baan en in een testomgeving leiden tot maximalisatie van de veiligheid. Verbeterde informatiesystemen, stabiliteitssensoren en geraffineerde remsystemen zijn maar enkele van de vele extra's die de Scania R500 tot een truck maken waarin de veiligheid van de chauffeur gegarandeerd is. Bovendien blijft de fabrikant verder investeren in onderzoek op dat vlak om de trucks van morgen nog verder te voorzien van systemen die de wegligging, stabiliteit en reactietijden kunnen verhogen.

Scania R500 en het milieu

Dat trucks een grote invloed hebben op het milieu is geen geheim. Doordat ze gebruikt worden voor veelvuldig transport over lange afstanden is hun uitstoot een belangrijke factor bij het bepalen van hun milieuvriendelijkheid. De Scania R500 is ontworpen om een zo groot mogelijk vermogen te bieden met een zo laag mogelijke emissie. Daarnaast wordt in de mate van het mogelijke gebruik gemaakt van milieuvriendelijke producten en processen bij het vervaardigen van de truck. Zaken zoals recyclage en beperking van afval zijn Scania alles behalve vreemd.
Naar boven