De verbeterde R-serie: de Scania R620

De Scania R620 wordt in 2010 verkozen tot truck van het jaar en dat is niet zonder reden. De truck behoort tot de sterkste en beste van zijn generatie en zal de eerste jaren nog blijven uitblinken in prestaties en kwaliteit. De Scania R620 maakt deel uit van de nieuwe R-serie en verschilt aanzienlijk van zijn voorgangers. Vooral in het interieur zijn enkele revolutionaire verbeteringen aangebracht. Niet onbelangrijk voor de truckchauffeur die vaak dagen doorbrengt in zijn truck en voor wie comfort dus essentieel is. De meest opvallende verbetering is het uitschuifbare bed met een breedte van maar liefst 90 cm. Daarnaast is het plastieken binnenwerk vervangen door hoogwaardige kunststof.

Keuze tussen een Scania R620 met of zonder automatische koppeling

De Scania R620 is er standaard in een uitvoering met een Opticruise automatische versnelling. Daarvoor is een elektro-hydraulische bediening geïmplementeerd en nieuwe software ontwikkeld. De koppelingen grijpen vlot aan en de bediening is zeer gebruiksvriendelijk. De functie Hillholder maakt het eenvoudig om te vertrekken van op een helling en de rocking mode zorgt ervoor dat vastzitten in modder of sneeuw voorgoed tot het verleden behoort. Dat ook hier het comfort van de bestuurder als absolute prioriteit wordt beschouwd, is een zekerheid. De hele koppelingsmodule is ontworpen om het de chauffeur zo aangenaam mogelijk te maken. Maar ook aan de bestuurder die een manuele versnellingsbak verkiest, is gedacht. Die optie kan gekozen worden zonder meerprijs.

De Scania R620 met Scania Driver Support

De Scania R620 wordt standaard geleverd met een Scania Driver Support. Dit systeem is ontworpen om de chauffeur te begeleiden in real time door het geven van tips en hints die zijn rijstijl moeten verbeteren. Aan de hand van diverse sensoren wordt continu gemeten hoe de chauffeur rijdt en wat hij beter of veiliger zou kunnen doen. Het systeem geeft dan de nodige tips aan de hand van de gemeten resultaten. Zaken zoals remgebruik, de keuze van de versnelling en het anticiperen op de omgeving maken deel uit van de meetresultaten. Het resultaat van dat systeem is een verbetering op vlak van veiligheid en efficiëntie.
Naar boven