De Volvo vrachtwagen: Zweedse kwaliteit, made in Belgium

Een Volvo vrachtwagen voor elke situatie

De transportnoden van elk bedrijf zijn anders en dat heeft Volvo goed begrepen. De Volvo vrachtwagen komt in verschillende reeksen, allemaal ontworpen om aan specifieke noden te voldoen. Voor korte afstanden, stadsverkeer of streekverkeer en lange, internationale ritten. De Zweedes constructeur heeft de modellen FL en FE ontworpen voor de lokale distributie en de afvalophalingen. Een krachtiger versie met motor tot 500pk is de FM met de I-Shift, de intelligente versnellingsbak van de Volvo vrachtwagen voor een nog zuiniger verbruik. Zuinigheid en efficiëntie staan bij alle modellen centraal. Voor het betere langeafstandswerk zijn er de klassieke FH of de FH16, de krachtpatser met uithoudingsvermogen. Elke Volvo vrachtwagen is aanpasbaar: van wielbasis of asconfiguratie tot motorkracht of cabine-inrichting. De meeste modellen zijn zowel als bakwagen als trekker verkrijgbaar. Alle modellen, uitgezonderd de FH16, worden overigens in België geassembleerd in de vestiging van Volvo Europa Truck in Gent.

Volvo vrachtwagen als hybride of met alternatieve brandstoffen

Ook bij de Volvo vrachtwagen hecht men veel belang aan het milieu. De allereerste hybride Volvo vrachtwagen is dan ook een feit: de FE hybride, geconcipieerd voor een maximum totaalgewicht van 26 ton. Deze innovatie vermindert de CO2-uitstoot met maximaal 30%. Daarnaast is er de FMX methaan-diesel-combinatie: een Volvo vrachtwagen die tot 40% zuiniger rijdt dan de klassieke voertuigen op gas.

De paradepaardjes anno 2012: de Volvo vrachtwagen FH16 en FMX

De FH16 wordt door Volvo zelf het "vlaggenschip" genoemd: het is de Volvo vrachtwagen die tegelijk zware vrachten en lange afstanden aankan. De 16,1L dieselmotor met een vermogen variërend van 540 tot 750pk zorgt voor een onovertroffen koppel dat zelfs bij een laag toerental zwaar werk aankan. Een sterkere ontkoppeling leidt alles in goede banen. De vernieuwde versnellingsbak, een verbeterde versie van de I-Shift, zorgt voor een nog zuiniger verbruik. Ook de lichtere achteras draagt daartoe bij. De FMX is die andere Volvo vrachtwagen waar het bedrijf bijzonder trots op is: een unieke truck met de bouwsector als doelgroep. Zware ladingen, ruw terrein? Dan is de Volvo vrachtwagen FMX het model bij uitstek!
Naar boven