De Volvo FM is een Vrachtwagen die zich vooral richt op een efficiënte oplossing voor verschillende transporttaken. De Volvo FM maakt gebruik van hoogstaande technologie om het werk sneller en gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Brandstof wordt bespaard door gebruik te maken van slimme communicatiemiddelen. De Volvo FM beschikt eveneens over Work Remote, waardoor laden en lossen eenvoudiger wordt. De Volvo FM is beschikbaar met een wielbasis van 3 meter tot 6,7 meter en komt met een bakwagen of trekker. Op het gebied van motoren, is er de keuze uit een DC11C-motor (330 tot 450 pk) en een DC13C-motor (420 tot 500pk). De cabines zijn verkrijgbaar in verschillende comfortabele uitvoeringen.

Dynamic Steering

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd de stuurbekrachtiging geïntroduceerd. Volvo Dynamic Steering is misschien wel een even grote – zo niet grotere – innovatie op het gebied van sturen. Dynamic Steering is een vorm van stuurbekrachtiging die afhankelijk is van de snelheid. Bij lage snelheid zal het besturen van de truck op die manier minder inspannend zijn. De invloed van een oneffen wegdek zal ook veel kleiner zijn. Schokken in het stuur zijn hiermee eindelijk verleden tijd. Het nieuwe stuursysteem kan in feite met één enkele vinger bestuurd worden. Bij hoge snelheid zorgt Dynamic Steering voor een grotere richtingsstabiliteit. Bij het manoeuvreren of achteruitrijden met een zware lading, is de stuurondersteuning optimaal. Het risico op overbelasting van de chauffeur neemt dusdanig af.

Work Remote

De Volvo FM beschikt over Work Remote, wat veel tijd bespaart bij het laden. Deze multifunctionele afstandsbediening kan tot vijf laadkades onthouden en bedient de luchtvering. Bovendien kan met de Work Remote het toerental aangepast worden en dit kan ook opgeslagen worden, zodat het nadien snel weer opgeroepen kan worden. De Work Remote kan eveneens zwaailichten, werklampen en andere lampen aan- en uitschakelen. Dit kan allemaal bediend worden via een eenvoudig menu met dezelfde pictogrammen als op het dashboard. De Volvo FM is ook uitgerust met Telematics Gateway. Hierdoor kan de werkplaats proactief optreden op basis van de staat waarin de essentiële onderdelen van de truck zich bevinden. En dit allemaal op afstand. Zo kan snel en efficiënt een zorgvuldig onderhoudsschema opgesteld worden. Tenslotte is de nieuwe Volvo FM ook voorzien van een Action Service On Call. Door één druk op de knop kan de chauffeur in geval van pech in contact komen met Volvo Action Service.
Naar boven