Het ontstaan van Renault Trucks

Renault Trucks, nu onderdeel van de Volvo Groep, is een Frans bedrijf dat vrachtauto's produceert. De eerste vrachtwagen werd geproduceerd in 1906 door Marius Berliet. Marius bouwde al in 1894 zijn eerste monocylindermotor om zo een eerste voertuig te laten rijden op petroleum. Samen met Louis Renault is hij verantwoordelijk voor het uitbouwen van de Renault Groep en het succes hiervan.

Vrachtwagens: Een kort overzicht

Voor lange afstanden – De “T”-reeks: deze reeks heeft een verminderd brandstofverbruik en een nieuw design. Een vrachtwagen met een pk van 440 / 480 / 520. Deze vrachtwagen heeft een speciale high sleeper-cabine met een verhoogd dak en een vlakke vloer en dit alles in het teken van het comfort van de chauffeur. In deze reeks is er nog een tweede vrachtwagen van 380 tot 520 pk met volgende cabines: een day cabine bestaande uit een standaard uitvoering, een night- & day cabine met een verlengde cabine met maximaal comfort om uit te rusten en de sleeper cabine waarin het slaapcomfort centraal staat.

De zware bouwvoertuigen – de “K”-reeks:

Deze vrachtwagen bestaat van 380 pk tot 520 pk in twee motoruitvoeringen. Deze robuuste vrachtwagen neemt de bouwhindernissen zonder problemen. Deze zware truck heeft twee cabines uitvoeringen: de day cabine en de day-night cabine.

De bouwvoertuigen: de “C”-reeks.

Deze vrachtwagen bestaat in twee uitvoeringen, namelijk de vrachtwagen tot 520 pk en de vrachtwagen tot 320 pk.

De distributievrachtwagens: de “D”-reeks

Deze vrachtwagen bestaat uit drie uitvoeringen van 150 tot 320 pk speciaal gericht op distributie en vervoer.
Naar boven