Scania levert net als bekende andere producenten, zoals DAF, Volvo en Mercedes-Benz, vrachtwagens voor zowel nationaal als internationaal vervoer. De Scania vrachtwagens zijn breed inzetbaar; zowel voor distributie, de bouw als speciaal transport. Er zijn drie cabinereeksen leverbaar die variëren in lengte en hoogte. Daardoor is het mogelijk voor een vrachtwagen te kiezen die aan de specifieke wensen van de gebruiker voldoet.

Scania P-serie: wendbaar en licht in gewicht

Dit model heeft cabines in vijf functionele maar compacte formaten: drie verschillende slaapcabines, een standaard cabine en een korte cabine. Alle versies zijn leverbaar met verschillende motoren met een hoog koppel en met een vermogen tot 420 pk. De uitvoering met een korte cabine heeft een lager gewicht en extra laadruimte. Door zijn extra kleine draaicirkel is hij uitermate geschikt voor het gebruik in de stad en op krappe bouwplaatsen.

Scania G-en R-serie: meer ruimte, meer vermogen en meer comfort

De G-serie biedt meer comfort op de lange afstanden en heeft dezelfde vijf cabine-uitvoeringen als de P-serie. Ze zijn wel een stuk ruimer en luxer ingericht. De vrachtwagens van de G-serie zijn leverbaar als trekker of bakwagen en hebben motoren van maximaal 480 pk. De R-serie heeft bijzonder zuinige motoren en een indrukwekkend uiterlijk. De cabines hebben een exclusief interieur en bieden de chauffeur veel comfort. Met een grote keuze keuze aan aandrijflijnopties en bijzondere hulpmiddelen als Opticruise en het Scania Driver Support-systeem biedt Scania vrachtwagens die aan alle eisen kunnen voldoen.
Naar boven