Volvo Trucks is naast DAF, Scania en Mercedes-Benz een van de grootste vrachtwagenleveranciers ter wereld. Het Zweedse bedrijf baseert zijn productie op drie basiswaarden: kwaliteit, veiligheid en respect voor het milieu. Volvo levert vele types vrachtwagen voor vele doeleinden, zoals de FMX, FM, FL, FE, FE Hybride en de nieuwe FH. Deze laatste werd onlangs verkozen tot “International Truck of the Year 2014”.

Nieuwe FH is zuinig en betrouwbaar

Brandstof besparen
Volvo levert twee pakketten met producten en diensten waarmee veel brandstof bespaard kan worden, tot wel 11% méér dan met het oude type FH.

Volvo Gold-contract
Met behulp van een telematicagateway maakt de Volvo FH waar ook ter wereld contact met een werkplaats als onderhoud of reparatie nodig is.

Nieuwe motor
De nieuwe Volvo-dieselmotoren hebben een hoog koppel, gecombineerd met een laag brandstofverbruik. Er is keuze uit 13- en 16-liter motoren, die een vermogen hebben van 420 tot 750 pk.

Nieuwe versnellingsbak
De nieuwe I-Shift-versnellingsbak schakelt nauwkeurig dankzij de speciale software en verbetert het brandstofverbruik aanzienlijk.

Nieuwe FH biedt hoog comfort voor de chauffeur

Nieuwe cabine
Deze biedt volop ruimte en heeft allerlei nieuwe voorzieningen, die het de chauffeur aangenaam maken om te werken en te rusten.

Onafhankelijke voorwielophanging
De nieuwe FH is de eerste in serie geproduceerde truck ter wereld die leverbaar is met onafhankelijke voorwielophanging. Die biedt een uitstekend weggedrag en de FH rijdt daardoor als een personenwagen.

Standkoeling
De I-Parkcool standkoeling zorgt de hele nacht voor een perfecte temperatuur in de cabine, ook als het buiten warm is. De chauffeur kan daardoor na een overnachting weer uitgerust aan het werk.

Work Remote
Dit is een elektronisch geregelde veringsysteem met een draadloze afstandsbediening. Dit maakt het mogelijk onder alle omstandigheden nauwkeurig te laden en te lossen.

Nieuwe FH is extra veilig

Stevige cabine
De nieuwe cabine van de FH is de sterkste die tot nu toe ontworpen is. Volvo heeft de cabine onderworpen aan de zwaarste crashtests ter wereld.

Ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Geavanceerde ondersteuningssystemen helpen chauffeurs op een efficiënte manier ongevallen te voorkomen. Nieuwe achteruitkijkspiegels, nieuwe koplampen, achteruitrijcamera’s en een nieuw instrumentenpaneel complementeren de nieuwe FH. Volvo voldoet met het nieuwe model helemaal aan zijn drie basiswaarden.
Naar boven