Garages
Home › Distributieriem

Distributieriem bij u in de buurt.

  • Vind een Specialist over de distributieriem
  • Kies de garage die aan uw wensen voldoet
  • Vind de beste garage bij u in de buurt

1. Een distributieriem servicebeurt bestaat uit:

  • Het bevestigen van het distributiesysteem: de riem en de rollagers
  • Vervangen van de waterpomp (aanbevolen)
  • Controle van de druk na de montage
Als je niet tijdig een nieuwe distributieriem laat plaatsen zal deze je in een nieuwe motor moten investeren. De garantie vervalt gezien u niet op tijd op onderhoud gekomen bent.
Paul Nijs, Garage Nijs in Ninove
Een beetje mechanica:

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw voertuigmotor. Hij zorgt voor de synchronisatie van bepaalde motorcomponenten: de riem synchroniseert bijv. de vloeiende beweging van de kleppen en de plunjers tijdens de verbrandingscyclus om de motor goed te kunnen laten draaien en de waterpomp, het essentiële onderdeel voor de motorkoeling, aan te drijven.

Maar de distributieriem is slijtagegevoelig. Om te voorkomen dat hij breekt en motordefecten veroorzaakt, met een heel dure reparatie tot gevolg, moet de riem vervangen worden wanneer de door de constructeur vermelde levensduur overschreden wordt.

Het wordt ten sterkste aanbevolen om elke interventie aan de distributieriem door een deskundige garage te laten uitvoeren.

Wat zit er in de distributieriemset die wordt vervangen bij de revisie van uw distributiesysteem?

De garagemonteurs gebruiken meestal een distributieriemset met daarin de distributieriem en de spanrollen.

De spanrollen

Zij regelen de spanning op de distributieriem, houden deze constant en zorgen voor de uitlijning van de riem. 

Naargelang de motoruitvoering heeft elke constructeur een spanningswaarde voor de distributieriem gedefinieerd die moet worden gerespecteerd. In het kader van de veiligheid worden de spanrollen tegelijkertijd met de riem vervangen.

De warmtepomp

Zij zorgt voor de circulatie van de koelvloeistof van de motor doorheen het volledige motorcircuit. In bepaalde distributieriemsets zit er geen waterpomp. Ook al gaat een waterpomp langer mee dan de distributieriem, het is toch aan te bevelen om ze tegelijkertijd te vervangen want de besparing die wordt bereikt door slechts één onderdeel te vervangen, wordt tenietgedaan door de verdubbeling van de werkuren wanneer de volledige handeling een tijd later moet worden overgedaan.

Distributieriem bij u in de buurt.