Garages
Home › Remmen

Remmen wanneer bij u in de buurt.

  • Vind een Specialist voor het remsysteem
  • Kies de garage die aan uw wensen voldoet
  • Vind de beste garage bij u in de buurt

1. Het remsysteem bestaat uit:

  • Remvoeringen (ca. 40.000 km)
  • De remschijven (ongeveer twee maal zo lang als de remvoeringen)
  • De remvloeistof (2 jaar/40.000 km)
Vanaf het moment u een piepend geluid hoort, moeten de remplaketten vervangen worden. De hamschijf moet vervangen worden wanneer de minimum dikte te klein is.
Hyundai Foulon in Roeselare

De schijfrem, trommelrem en remblokjes verslijten doorheen de tijd en naarmate het aantal gereden kilometers oploopt. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om regelmatig het remsysteem van uw wagen te laten onderhouden om ernstige ongevallen te voorkomen.

De goede staat van de remmen is niet alleen voor uw eigen veiligheid belangrijk maar ook voor die van uw passagiers. Goed remmen, dat is goed kunnen vertragen en stoppen, ongeacht de situatie. Het is dus echt van cruciaal belang om uw remblokjes regelmatig te laten controleren in een door u gekozen garage. Ongeacht het soort remmen zal uw garagehouder de remvloeistof en het remsysteem controleren, de remblokjes schoonmaken en indien nodig vervangen om zo uw veiligheid achter het stuur te waarborgen.

De remschijven moeten in perfecte staat zijn, anders zullen de remblokjes niet goed werken. Bij versleten remschijven kunnen de remblokjes immers niets voldoende kracht uitoefenen en zodoende niet doeltreffend remmen. Wanneer de remschijven in slechte staat zijn, kunt u dus de controle over uw voertuig verliezen wanneer u plots bruusk moet remmen.

Het remsysteem is dan ook één van de voertuigonderdelen die bij de technische controle het strengste wordt gecontroleerd. Het hele systeem wordt grondig doorgelicht: de staat van de remblokjes, de trommelrem, de schijfrem... en de kleinste afwijking wordt nader bestudeerd en vereist een tweede controle tegen betaling.

Remmen wanneer bij u in de buurt.