Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hyundai-tucson-hybrid-2020-side

Hyundai Tucson

1 / 4
hyundai-tucson-hybrid-2020-side
hyundai-tucson-hybrid-2020-back
hyundai-tucson-hybrid-2020-front
hyundai-tucson-hybrid-2020-interieur

Sterke punten

Mooi aanbod motoren Ruim interieur Moderne technologie

Zwakke punten

Polariserend design Aan de prijs Zoutloos rijgedrag

Hyundai TUCSON Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Hyundai TUCSON, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8 - 16.1s
Maximumsnelheid:162 - 205 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):45 - 237 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):1.9 - 10 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4325 x 1795 x 1645 mm
Portieren:5
Kofferruimte:459 - 1799 liter
Aanhangergewicht:357 - 706 kg

Stijlkoning

Na drie sensibele generaties (waaronder eentje onder de noemer ix35) stuift de derde generatie Tucson in 2020 het toneel op als een ware stijlkoning. Met dynamische & uitgesproken looks, hypermoderne technologiëen en een plug-inmotorisatie onder de kap.

Interesse in een Hyundai Tucson

Hyundai Tucson tweedehands auto
Hyundai Tucson nieuwe auto
Hyundai Tucson dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • Met de vierde generatie Hyundai Tucson rijd je niet onopgemerkt door het straatbeeld. Het Zuid-Koreaanse merk stak veel werk in zijn uitgesproken design.

  • Hoewel extra focus op het design vergeet Hyundai niet waarom klanten al decennialang vallen voor de Tucson. Ook deze vierde generatie kan uitpakken met een ruim en comfortabel interieur.

  • Hyundai is tegenwoordig een technologische grootmacht in autoland. Daardoor geniet de Tucson van enkele van de meest vooruitstrevende technologieën.

  • Benzine, diesel, milde hybride, hybride en plug-inhybride. Hyundai voorziet een ruim motorengamma voor haar populaire SUV. Ook in zijn vierde generatie.

Alle belangrijke gegevens over de Hyundai Tucson (NX4/ Gen4)

Motoren

Hyundai wedt met de vierde generatie Tucson niet op één paard. Daardoor krijg je een ruim aanbod aan motoren onder de kap. Enkel een volstrekt elektrische versie ontbreekt in dat lijstje. Al kan je daarvoor uitwijken naar de Ioniq 5.

Qua klassieke benzine- en dieselmotoren voorziet Hyundai respectievelijk een 1.6 T-GDI viercilinder turbobenzine van 150 pk (6.5 l/100 km) en een 1.6-liter CRDi turbodiesel met 115 pk (5.2 l/100 km) of 136 pk. Het vermogen van die motoren wordt naar de voorwielen gestuurd via een manuele handbak, geautomatiseerd handbak of een 7-traps automaat met dubbele koppeling. In de hogere uitvoeringen worden de motoren eveneens uitgerust met een 48 volt milde-hybride systeem om het verbruik te temperen.

De Hyundai Tucson Hybrid koppelt een elektromotor aan de 1.6-liter T-GDI turbobenzine. Daardoor stijgt het vermogen naar een gezonde 230 pk terwijl de impact op het verbruik miniem blijft (5.6 l/100 km). Standaard stuurt die motor zijn kracht naar de voorwielen via een zestraps automaat, optioneel is er ook vierwielaandrijving beschikbaar.

Een plug-inhybride voorziet Hyundai ook in de vierde generatie Tucson. Die gebruikt eveneens de bekende 1.6-liter T-GDI turbobenzine. Ondersteund door een elektromotor van 66.9 kW bedraagt het systeemvermogen van deze plug-in een gezonde 265 pk en 350 Nm koppel. Dankzij de accu van 13.8 kWh pronkt de Tucson PHEV met een CO2-uitstoot van 31 g/km en een normverbruik van 1.4 l/100 km.

Afmetingen

Hoewel een compleet nieuw design is de vierde generatie Tucson met zijn lengte van 4.5 meter, breedte van 1.86 meter en hoogte van 1.65 meter niet noemenswaardig groter. Met deze dimensies plaatst de Hyundai Tucson zich in het C-SUV-segment.

Het koffervolume van de vierde generatie Tucson neemt met 577 liter lichtjes af tegenover de 629 liter van zijn voorganger. Gooi je de achterbank neer, dan beschik je over 1.756 liter koffervolume. Dat is gek genoeg dan weer meer dan bij zijn voorganger die het met 1.503 liter moet stellen.

Uitvoeringen

Hyundai heeft de vierde generatie Tucson in de catalogus staan in zes uitvoeringen: Inspire, Techno, Feel, Feel N Line, Shine en Shine N Line.

Inspire fungeert als de instapversie en kan je enkel in combinatie krijgen met de basis benzine- en dieselmotoren met handbak en voorwielaandrijving. Zaken zoals cruisecontrole, airco, rijstrookassistent, achteruitrijcamera, led-lichten en 17-duims velgen tekenen al vanaf de basis present.

Uitvoering Techno voegt zaken zoals een infotainmentsysteem van 10.25-duim toe en een digitale instrumentencluster. Feel introduceert dan weer sfeerverlichting en keyless go terwijl Feel N Line een sportief tintje toevoegt aan de Tucson.

Shine is tenslotte de topversie van de Tucson en zegent de SUV vanaf de basis met forse 19-duims velgen, lederen interieur, verwarmde en geventileerde zetels vooraan, verwarmde zetels achteraan enzovoort. Net zoals bij uitvoering Feel voegt de Shine N Line een streepje sportiviteit toe aan het geheel.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de vierde generatie Hyundai Tucson starten aan 30.699 euro. De Tucson Hybrid kost minimaal 37.699 euro en de Tucson plug-in kent een basisprijs van 46.949 euro.

De tweedehandsprijzen van de vierde generatie Hyundai Tucson starten aan 26.000 euro en lopen door tot 53.000 euro voor full-option exemplaren met een plug-in aandrijflijn.

Design-highlights en interieur

Sensuele sportiviteit, zo omschrijft Hyundai haar huidige designlijn. Met strakke geometrische vormen en een opvallend lichtsignatuur wil het klanten verleiden om voor een Tucson te kiezen. Het interieur geniet dan weer van doordachte ergonomie en een uitgesproken digitalisatie.

Sierlijk of N Line-sportief

Al vanaf de basis hanteert Hyundai een uitgesproken design voor de nieuwe Tucson. Lang vervlogen zijn de tijden van bumpers die niet mee werden gespoten in koetswerkkleur en petieterige velgen. Mag het allemaal nog een streepje sportiever? Dan heeft Hyundai de N Line-uitvoeringen in haar catalogus (op Feel en Shine) die de Tucson uitdossen met een sportief jasje.

Technologisch dashboard

Het dashboard van de vierde generatie Tucson bestaat uit twee fraaie bogen die richting de middenconsole lopen. Centraal prijkt standaard een infotainmentscherm dat opgewaardeerd kan worden in de hogere uitvoeringen naar een groter 10.25-duim exemplaar en een digitale instrumentencluster pal voor de neus. De hogere uitvoeringen krijgen eveneens verwarmde en geventileerd stoelen vooraan en verwarmde stoelen achteraan.

Rijhulp en veiligheid

In 2021 kreeg de Hyundai Tucson de maximumscore van vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests. Standaard krijgt de Tucson zake zoals cruise controle, een noodremassistent, achteruitrijcamera, rijstrookassistent en een centrale airbag vooraan.

Alternatieven

De Hyundai Tucson kruist de degens in een uitermate competitief segment. Alternatieven voor deze Zuid-Koreaan zijn onder meer de Mazda CX-5, Peugeot 3008, Kia Sportage, Renault Austral en de Volkswagen Tiguan.

FAQ

Is de Hyundai Tucson een plug-inhybride
Vanaf de vierde generatie introduceert Hyundai een plug-inhybridevariant van haar Tucson met een C02-uitstot van 31 g/km en een normverbruik van 1.4 l/100 km.
Is de Hyundai Tucson goedkoop?
Met zijn basisprijs van 30.699 euro kan je de vierde generatie Tucson bezwaarlijk goedkoop noemen. Wel krijg je vanaf de basis een riante standaarduitrusting in deze ruime en comfortabele SUV.

Beoordelingen voor Hyundai Tucson

35 Beoordelingen

4,4