Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

125 CC Motoren en Scooters motoren te koop: tweedehands en nieuw

125 CC Motoren en Scooters

Een tweedehands 125 cc Motoren en Scooters nodig? U vindt op www.motoscout24.be honderden 125 cc Motoren en Scooters motoren occasie te koop in België. U kan eveneens uw moto 100% gratis verkopen (enkel voor particulieren) op MotoScout24 met 15 foto’s gedurende 2 maanden.

125 cc motoren en scooters

De klasse van 125 cc motoren en scooters kende de afgelopen jaren een immense boost dankzij de nieuwe wetgeving. Die stelt dat iedereen die al twee jaar een autorijbewijs heeft, ook met een 125cc-motor mag rijden en dus niet, zoals voor zwaardere motoren geldt, een apart rijbewijs moet halen. In combinatie met de steeds groter wordende files en stadsverkeer dat meer en meer verzandt, schieten de verkoopcijfers voor voornamelijk 125cc-scooters de laatste jaren door het plafond.Maar ook gewone motoren met 125cc-motorblokken veroveren de markt. In Frankrijk was dat al jarenlang zo, omdat 16-jarigen daar al met een 125cc mogen rijden. Alle grote Aziatische merken hebben wel een 125cc-versie van hun gekender werk. Zo zijn er bij Honda 125cc-versies van de CBR, CBF en Varadero, kan je bij Yamaha terecht voor achtsteliter-versies van de WR-enduro, yzf- en ybr-sportmotoren. Maar het zijn voornamelijk de Europese gespecialiseerde spelers zoals Piaggio, Derbi, Vespa, Peugeot en Aprilia die de markt bewerken, sinds enkele jaren kort gevolgd door Aziatische prijsbewustere merken als Sym, Kymco en Hyosung.Zij brengen allerlei aantrekkelijke scooters en stadsbewuste motoren op de markt, waarvan sommige zelfs hun mannetje staan op een streep snelweg. Op de tweedehandsmarkt zijn de 125cc’s nog wat schaars, maar dat is slechts een kwestie van tijd. De ervaring leert dat veel 125cc-rijders na verloop van tijd zin krijgen in het zwaardere werk en dus na enkele jaren overstappen naar het grotere speelgoed.