Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
PEUGEOT_PARTNER_2101STYP207.jpg

Peugeot Partner

1 / 4
PEUGEOT_PARTNER_2101STYP207.jpg
PEUGEOT_PARTNER_Long_0.jpg
PEUGEOT_PARTNER_2101STYP001_0.jpg
PEUGEOT_PARTNER_2101STYP102.jpg

Sterke punten

  • Comfortabel rijgedrag
  • Zuinige motoren
  • Tot 1 ton laadvermogen

Zwakke punten

  • Infotainmentsysteem niet van de beste
  • Eerdere basismotoren enkel met vijfbak
  • Beperkt rijbereik elektrische versie

Peugeot Partner Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Peugeot Partner, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:11.3 - 20.4s
Maximumsnelheid:110 - 183 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):109 - 210 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.1 - 8.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4110 x 1720 x 1800 mm
Portieren:3 - 6
Kofferruimte:675 - 3000 liter
Aanhangergewicht:381 - 675 kg

Klein busje, grote ambities

De Peugeot Partner is de kleinste van de bestelwagens bij het Franse merk, en hij deelt zijn technische basis met de bestelbreak Rifter, die vroeger als Partner Tepee door het leven ging. Ondanks zijn compacte formaat is het een veelzijdige bestelwagen, met verschillende koetswerkconfiguraties en motorisaties om uit te kiezen. De Partner is technisch identiek aan de Citroën Berlingo Van, de Opel Combo en de Toyota ProAce City.

Interesse in een Peugeot Partner

Peugeot Partner tweedehands auto
Peugeot Partner nieuwe auto
Peugeot Partner dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Peugeot Partner staat op dezelfde EMP2-architectuur van de personenwagens van het merk, waardoor er veel zorg is besteed aan het rijgedrag en het comfort onderweg. Ook de geluidsisolatie is goed.

  • De dieselmotoren, eerst 1,6 liter en later 1,5 liter groot, zijn erg zuinig en leveren een verbruik op van minder dan 6 l/100 km bij dagelijks gebruik. De nieuwere motoren hebben ook een zesversnellingsbak.

  • Ondanks zijn compacte formaat kan de Peugeot Partner tot 1 ton aan nuttig laadvermogen aan. De langere versie heeft ook een laadvolume van 4,4 m³.

  • Net als de andere bestelwagens van Stellantis kan je de Peugeot Partner ook met een elektrische aandrijflijn krijgen, al is de batterijcapaciteit beperkt tot 50 kWh, wat een rijbereik tot 275 km geeft.

Alle belangrijke gegevens over de Peugeot Partner

Motoren

Bij zijn lancering in 2018 kreeg de Peugeot Partner twee motoren in het gamma: een 1.6 BlueHDi-dieselmotor van 75 of 100 pk en een 1.2 PureTech-benzinemotor van 110 pk. De dieselmotor kon een mooi verbruik voorleggen, maar had enkel een manuele vijfversnellingsbak om mee te schakelen. Hij werd later vervangen door de nieuwere 1.5 BlueHDi, deze keer met 75, 100 of 130 pk en de mogelijkheid om een 8-trapsautomaat te bestellen.

In 2021 lanceerde Peugeot de e-Partner, een elektrische versie van zijn kleinste bestelwagen. Die kreeg de bekende 136 pk sterke elektromotor en de 50 kWh grote batterij, die ook in de e-208 en diverse andere modellen van het concern zitten. In de Partner staat deze aandrijflijn garant voor een WLTP-rijbereik tot 275 km. In tegenstelling tot de grotere Expert is er in de Partner geen plaats voor de grotere batterij van 75 kWh.

Afmetingen

Je kan de Peugeot Partner in twee lengtematen bestellen: de Standard van 4,40 meter lang, of de Long van 4,75 meter lang. Beide modellen zijn 1,85 meter breed en 1,84 meter hoog. In de Standard heb je een laadruimte die 1,81 meter lang is, met een volume van 3,3 tot 3,8 m³. De Long heeft een nuttige laadlengte van 2,16 meter en een laadvolume van 3,9 tot 4,4 m³. Het nuttig laadvermogen varieert van 650 tot 1.000 kilo. Het maximale trekvermogen bedraagt tot 1.500 kilo afhankelijk van de versie.

Uitvoeringen

Peugeot biedt de Partner in een aantal verschillende configuraties aan: om te beginnen als Standard of als Long, maar ook als Light of Heavy, waarbij die laatste een aangepast onderstel heeft om lasten tot 1 ton aan te kunnen. Je kan de bestelwagen ook met een dubbele cabine bestellen, waarbij je 5 zitplaatsen hebt. Tenslotte heeft Peugeot ook een koelwagen in de aanbieding, de Partner Frigo.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Vanwege de leveringsproblemen op het moment van schrijven (november 2022) is het gamma van de Partner iets uitgedund bij Peugeot, waardoor niet elke configuratie in de prijslijsten staat. De goedkoopste Partner kost momenteel 17.512,40 euro exclusief BTW, een Partner Standard Light met de 1.2 PureTech-benzinemotor met 110 pk en een manuele versnellingsbak. Voor de 1.5 BlueHDi betaal je minstens 18.391,74 euro excl. BTW.

Deze generatie Peugeot Partner is tweedehands te vinden vanaf 13.000 euro, aangezien het nog om een jong model gaat zijn de kilometerstanden ook nog vrij beperkt.

Design-highlights en interieur

Qua design blijft de Partner zeer dichtbij het ontwerp van de personenversie Rifter, met het scherpe familiegezicht van het merk. Het model heeft ook een afwijkende neus ten opzichte van zijn technisch identieke broertjes van Citroën, Opel en Toyota. In tegenstelling tot de Rifter zijn er maar weinig kleuren te bestellen op de Partner, maar je kan wel kiezen voor lichtmetalen velgen, twee schuifdeuren en een achterklep met ruit.

i-Cockpit

Aan boord verschilt de Peugeot ook van zijn concerngenoten, de Partner neemt namelijk de i-Cockpit over van de personenwagens van het merk. Dat betekent een klein stuurtje waar je over kijkt om de tellers te kunnen zien, in plaats van erdoor. Het geeft een uniek rijgedrag aan het model. Het optionele infotainmentsysteem blinkt niet uit in zijn prestaties of gebruiksvriendelijkheid, maar ondersteunt wel Apple CarPlay en Android Auto. Op de Partners zonder achterruit kan je ook kiezen voor een digitale achteruitkijkspiegel en een dodehoekcamera. De comfortstoel voor de bestuurder, een optie van amper 100 euro, is aan te raden.

Rijhulp en veiligheid

De Peugeot Partner heeft geen eigen veiligheidstest doorstaan van Euro NCAP, de personenversie Rifter wel: die haalde 4 sterren, met een mindere score voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers en de aanwezige veiligheidssystemen. Het veiligheidsarsenaal van de Partner is standaard echter nog wat minder uitgebreid: je moet bijbetalen voor zijdelingse en gordijnairbags, terwijl ook parkeersensoren niet standaard zijn. De optionele dodehoekcamera is wel een goede toevoeging als je geen zijruiten achteraan hebt.

Alternatieven

Als je de gewenste configuratie niet vindt bij Peugeot, kan je ook terecht bij de Citroën Berlingo Van, Opel Combo, Fiat Doblò of Toyota ProAce City: al deze modellen zijn namelijk technisch identiek aan de Partner. De verschillen zitten dus in het design (de i-Cockpit is uniek aan de Peugeot) en de uitrusting. De externe concurrentie bestaat uit de Volkswagen Caddy, Mercedes Citan, Renault Kangoo en de Ford Transit Courier of Connect.

FAQ

Wat kost een Peugeot Partner?
De goedkoopste Partner kost momenteel 17.512,40 euro exclusief BTW, een Partner Standard Light met de 1.2 PureTech-benzinemotor met 110 pk en een manuele versnellingsbak. Voor de 1.5 BlueHDi betaal je minstens 18.391,74 euro excl. BTW.
Is de Peugeot Partner er ook met 5 zitplaatsen?
Ja, de Peugeot Partner is ook te bestellen met een dubbele cabine, die 5 zitplaatsen heeft.
Hoe ver kan de elektrische Peugeot Partner rijden?
De Peugeot e-Partner heeft een WLTP-rijbereik tot 275 km.

Beoordelingen voor Peugeot Partner

31 Beoordelingen

4,4